Увод в програмирането

Здравейте!

Това е разделът от сайта, посветен на курса по Увод в Програмирането. Това е може би най-лесният, но същевременно най-важният предмет за цялото обучение във ФМИ. защото даже и да не успее да осъзнае докрай дълбините на функционалния анализ, на абсолютно всеки програмист му трябва да може да прави това, което се учи тук. А именно - да програмира.

Тези лекции ще се отнасят към езиците C и C++("Си" и "Си плюс плюс"). Курсът по УП, както почти всички други курсове по програмиране във ФМИ, е "на ниско ниво". Това означава, че компютърът няма да се държи с нас като с малки деца и ще имаме далеч по-голяма свобода на действие, отколкото при други езици. C е значително по-бърз от почти всички други използвани езици. Това, естествено, го прави и по-труден за научаване, но който в крайна сметка успее да овладее C/C++, ще може да се справи с почти всичко, което му се изпречи в професионалната практика. Много по-добра идея отколкото например да научи Visual Basic и след това да остане тъп завинаги.
Надявам се не обиждам твърде много хора с това.

1. "Здравей Свят"
5. Указатели

Увод в програмирането на C++
Добре подреден набор от уроци започващи с началните концепции и продължавайки с по-напреднали. Завършва с туториал за това как да си направим собствена игра на C++. Много полезно за всички, които сега учат увод в програмирането. Като цяло на сайта DEV.BG има много полезни ресурси и интересни събития.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 License